menthai

Posztoljam ki, hogy szerencsétlen vagyok?

 

 

A klienseim közül többen úgy érkeznek hozzám, hogy ezt mondják: „Mindenkinek az ismerőseim közül olyan jó az élete, boldogok, családjuk van, látom őket a *** -on (nagy közösségi portál). Nekik minden sikerül, nekem meg semmi… csak én lehetek ilyen ilyen szerencsétlen…”

 

Valóban az vagy? Vagy csak esetleg nem látod a fától az erdőt?

Örülök, hogy a barátaid jól vannak, sikeresek szemmel láthatólag…a közösségi portálon posztoltak alapján persze…De nem látsz bele az életükbe, a mindennapjaikba, a küzdelmeikbe, a nehézségeikbe. Gondolod, hogy bárki is ki fogja posztolni, hogy szarul van?? Vagy amikor rosszabbul néz ki, nyúzott, fáradt, esetleg kisírtak a szemei? Nem fogja…

 

disney selfie

 

 

Vigyázz, mert becsapós dolog ez! Sokan kifelé mutatják a -szerinted- tökéletes életüket, posztolják, milyen finomakat ettek, főztek, milyen mesés helyeken jártak, micsoda nagy szerelemben élnek, de mindezt azért, hogy mások ezt lássák róluk. Nem mindig szeretnéd azt tudni szerintem, hogy mi a valóság…

Lájkvadászat megy, ki tudja a legszebbet-legjobbat-legdrágábbat stb. mutatni. De hidd el, nem a lájkok száma mutatja meg, ki milyen.

 

fb-ego

 

 

Irigykedsz, közben pedig a Te életed is egészen valószínűen tele van apróbb-nagyobb csodákkal, sikerekkel és boldog pillanatokkal, csak ahelyett, hogy észrevennéd ezeket, azzal vagy elfoglalva, hogy a másikhoz méred magad. Olyanhoz, akit lehet, hogy ezer éve nem is láttál, és fogalmad sincs a mindennapi életéről.

Mindenkinek megvannak a feladatai az életében, amiket ki-ki könnyebben-nehezebben tud megoldani. Nem vagyunk egyformák (szerencsére), így ami Neked gondot okoz, azon más könnyedebben lép át, illetve ami másnak probléma, az Neked egy lazán megoldandó feladat.

 

posztolás

 

 

Az szokták mondani, hogy mindenkinek  a saját problémája a legnagyobb, akár egy fogfájás is okozhat világvége hangulatot…

Mérlegelj! Nézd meg egy picit jobban a saját helyzetedet minden irányból! Ne csak a látszólag sikeres életet pózolós ismerőseidhez mérd magad!

Így sokkal könnyebben ki tudsz billenni a borongósabb hangulatodból, ez egészen biztos!

 

További rövidebb-hosszabb lélekbonbonokat kaphatsz tőlem, ha ellátogatsz ide: https://www.facebook.com/menthai.hu

 

(fotók:Pinterest)

További rövidebb-hosszabb lélekbonbonokért és érdekességekért látogass el ide: https://www.facebook.com/menthai.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!