menthai

Te már élsz ezekkel a csoda-vitaminokkal?

 

Szerintem mindenki szed valamilyen vitamint. Legalább akkor, amikor betegeskedik, vagy megelőzésképpen az influenzás időszakban bekapkod pár C-típusút 🙂 .

 

Persze, ha kiderül, hogy valamiben hiányt szenved és a doki javasolja, akkor mást is. Vagy vannak a szépülést segítők, amitől szebb lesz a köröm, fényesebb a haj.

A, B, C, D, E és ezek variációi, csak hogy a legismertebbeket említsem, melyek megvásárolhatók gyógyszertárakban, drogériákban.

De a patikában kaphatókon kívül van még pár olyan vitamin, amik sajnos feledésbe merültek az emberek mindennapi fogyasztásában. Pedig elengedhetetlenül szükségesek a boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus élethez. Ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek legyünk.

 

vitamin-sz

Az egyik keveset szedett és másoknak adott vitamin az SZ-vitamin. Ami nem más, mint a SZERETET. Mert ez éltet és etet is. Itt írtam róla bővebben >>> (kattints a linkre)

Elég naponta pár gramm belőle, máris szárnyakat kapunk tőle. Mert ugye a legjobb érzés szeretni és szeretve lenni 🙂 . Egyik alfaja a Szerelem, amely egy felfokozott érzelmi állapot, de ha igazi, őszinte, tiszta forrásból való, akkor a magasságokba emel.

 

Hol található meg? Mindenkiben benne van, csak valaki kifejlesztett már vele szemben védekező-rendszert, nehogy hasson rá…

 

 

vitamin-m2A másik fontos az M1, mint MOZGÁS vagy M2, mint MOSOLY vitaminok. Hűű, mindkettő rendkívül jelentős a testi-lelki egészség szempontjából.  Az előbbi megtalálható minden testmozgásban, ami lehet akár csak lift helyett lépcső, vagy egy esti kiadós séta, de akármilyen edzés. A lényeg, hogy rendszeresen jussunk hozzá az M1 vitamin-adaghoz.

Az M2 mosoly-vitamint pedig szintén lehet adni és kapni. Az arcokon található, és csak némi szájzug-oldal- és felfelé irányuló mozgása szükséges hozzá. Hidd el, sokat számít, ha mosolyt tudsz csalni mások arcára, vagy ha Te is el tudsz mosolyodni a világ apróbb-nagyobb dolgain. Ma például hányszor volt mosoly az arcodon 🙂 ?

 

 

vitamin-tVan egy úgynevezett T-vitaminunk is, aminek szintén van több alfaja is. A T1 a TESTVÉR-vitamin, ezt sem pótolhatja sok más vitamin. De ez is csak akkor hat, ha kölcsönös…Vigyázat! A nem megfelelő, egyoldalú szedése meg is betegíthet!

Akinek nem adatott meg valamilyen okból az 1-es, annak ajánlom a T2 rendszeres szedését, ami a TÁRSASÁG vitaminja.

 

Társas lények vagyunk, tehát az igény velünk született, és ennek hiánya is komolyabb pszichoszomatikus tünetek megjelenéséhez vezethet! Ha éppen nincs mozgósítható társaságod, akkor ajánlom figyelmedbe őket: >>> (kattints a linkre)

 

vitamin-p

A P- vitaminunk pedig szintén pótolhatatlan. A PIHENÉSről van szó, ami persze lehet aktív (kikapcsolódás valamilyen tevékenység által) és passzív (alvás) is, viszont hiánya igen hamar jelentkezik és okoz kellemetlenséget életünk több területén is.

 

 

 

vitamin-hÉs a teljesség igénye nélkül még egy jelentős adalék az életünkhöz: a H-vitamin komplex, ami pedig a HARMÓNIA.

Sok-sok vitaminból alkot egységet. Az különbözteti meg más, komplexektől, hogy ennél nem elég, ha csak ezt bevesszük, és minden meglesz általa. Ez fordítva működik: a többi alkotóelemnek is meg kell lennie bennünk, hogy ki tudja fejteni jótékony hatását.

Viszont, ha megvan, akkor korlátlanul fürödhetünk áldásos hatásában 🙂 .

 

 

Na kedves olvasók, ki mennyi vitaminnal élt a mai napon ezek közül 🙂 ?

 

 

 

(képek: Pinterest)

 

 

További rövidebb-hosszabb lélekbonbonokért és érdekességekért látogass el ide: https://www.facebook.com/menthai.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!