menthai

Minden, amit tudnod kell az aranyásó nőkről, akik megkeserítik a férfiak életét

 

Aranyásók. Én ezt a kifejezést hosszú ideig a régi cowboyos filmekkel hoztam összefüggésbe, ahol a férfiak addig járnak a folyókhoz, patakokhoz szerencsét próbálni, míg nem megtalálják a várva várt aranyrögöt. Kitartóan, sokszor hónapokig (évekig?) éjt nappallá téve dolgoznak az ügyön.

 

 

Na de a kifejezésnek van egy másik értelmezése is. A definíció ugyanaz, csak éppen nőkre vonatkoztatva. A szűkebb és tágabb környezetemben egyre több férfi számol be erről a „jelenségről”.  Ha csak egy embertől hallok egy ilyen sztorit, talán elgondolkozom a valóságtartalmán. De mindannyian ugyanazt a menetet mesélték el.

 

A képlet a következő:

1.Munkahelyen vagy szórakozóhelyen a „hölgyek” kiszemelik áldozatukat. A kinézet, ruhák-óra-kocsi márkája leszkennelve, ha ez minőségi, akkor lehet tovább menni.

 

2. Egy céges buli vagy a szórakozóhelyen némi italozás és táncika közben beszélgetésbe elegyedés. Vonaglás addig, míg a csalira rákap a hal. Az éjszaka eltöltése valamelyikük lakásában.

 

3. További randevúk eszközölése, a férfi elcsábítása (legfőképp szexuálisan).

Beszélgetések munkáról, családról, programok (pl.vacsora menő helyeken, utazgatások) =precíz feltérképezése a (főleg) vagyoni helyzetnek.

 

 

4. Ohhh, és mit ad Isten egészen „véletlenül” terhes lesz a nő pár hét után…(aki sokszor azt állítja, szed gyógyszert, vagy épp nem is lehet neki gyereke, így nem kell más védekezés)

 

5. Ha már gyerek, akkor az a tisztességes (!), hogy vegye el a férfi.

 

6. Esküvő, ahol először találkoznak a családok (döbbenet: jaj Istenem, mennyire különbözőek…)

 

7. Gyerek megszületése után apuka dolgozzon sokat, mert vannak kiadások, amit fedezni kell.

B-verzió: apuka maradjon otthon, mert anyuka jobban keres, lássa el a háztartást, stb.

 

8. Költözzünk nagyobb lakásba-házba, mert itt nem férünk el…

Férj családja minden örökségét, vagyonát beleteszi, hiszen az unoka mindennél fontosabb. Valamennyi tőkét a feleség is beletesz, ne legyen az a látszatja, hogy ő nem tett semmit…És ezek után persze 50-50 %-ban tulajdoni rész az új ingatlanból.

 

 

9. Apuka dolgozik, sokat, viszont annál kevesebbet van otthon.

Gyerek bölcsődés, óvodás lesz, anyuka keres valami önmegvalósító elfoglaltságot vagy még egyet szülne, vagy visszamegy dolgozni. Szükségem van szabadságra, szabad időre=elmegy bulizni a barátnőkkel, hajnalig. Vagy ott alvós továbbképzésre.

 

10. Az említett önmegvalósító törekvések után lebukik, pasi(k) van a dologban. El akarok válni! –hangzik el a nő szájából magabiztosan.

 

11. Elköltözik, úgy, mintha éppenséggel ideiglenesen tenné, sok cucc marad a korábbi ingatlanban. Magyarul kilép úgy, hogy csak azt viszi, amire épp az új életében aktuálisan szüksége van. Gyerek(ek) nála maradnak, magas gyerektartás iránti igényt nyújt be. A bíróság megállapítja a reálisat, ami szerinte nevetséges. De az ő felét sosem kalkulálja bele a továbbiakban sem, úgy tesz, mintha apukának kellene minden kiadást fedezni, hozzáteszem, az övéit is…(néha anyuka új pasijáét is)

 

12. Vagyoni rendezés várat magára, mert megegyezni nem óhajt. Hirtelen a gyerek lesz a középpontban: „A saját gyerekedtől akarod elvenni? Én csak neki akarok jót, az ő jövőjét tartom szem előtt!”-mondja exfeleség. Mintha az apuka nem ezt tenné. De ha jogon és igazságon felül ad, vajon mi a biztosíték arra, hogy azt majd tényleg a gyerek kapja meg??? A matek meg azt mutatja, hogy a bemeneti arányok a kimenetivel köszönőviszonyban sincsenek. Exfeleség a befektetett munkáját emlegeti és az azért járó hasznot, csak éppen ő a befektetést anno egészen másképp értelmezte 😀 .

 

13. És amikor apuka talál magának társat, akkor jön az „Igazán kivehetnéd a részed a gyereknevelésből!”-szlogen. Vagy több éves elválás után, mikor Karácsonykor viszi az anyuka apukához a gyerekeket, sírás: „Most én egyedül leszek az ünnepen.” –és el sem akarja elengedni a gyerekeket.

Érzelmi zsarolást alkalmaz, éket akar verni az apuka és új társ közé: épp nagyon fontosak lesznek az otthagyott tárgyak, elkezdődik a közös ingatlanba mászkálás, telefonálgatás, üzengetés (exnek és új párjának felváltva), pattogás, zaklatás, fenyegetőzés, még több pénz iránti igény („a gyereknek szüksége van erre meg arra…”). Hazudozik az új társnak, kiteregeti hazugságokkal megspékelve az ő kapcsolatuk szennyesét…

 

14. Korábbi új pasi(k) már a Holdon, exfeleség egyedül, vagy hasonszőrű barátnők társaságában. Nem jött be a terv…Kétségbeesés, csalódottság, az aranyásó szánalmas kapálózásai. Hiába az érzelmi zsarolás, hiába a gyereken keresztüli befolyásolás, nem tudja jobban lehúzni az apukát anyagilag.

 

Sorolhatnék még a beszámolók alapján további részleteket, de igyekeztem a lényegre rávilágítani.

De mi lehet az ilyen történetek vége?

Ha apuka nem kitartó, akkor már csak azért, hogy békén hagyják, ad. Vagy épp ellenkezőleg. Átlátja, mire ment ki az egész és kivel is áll szemben. Egy aranyásóval.

 

 

Fellibben a szeme elől a fátyol: a nő gyereket akart, ő pedig alkalmas apukának mutatkozott. Van háttér, anyagi gondok nem lesznek. Lett nagyobb értékű ingatlan, közös tulajdonban. És hirtelen válás. És a kisemmizés szándéka a gyerekkel zsarolva. Majd kiderül menet közben, hogy a korábbi pasik is így jártak. A nő a kapcsolatból gazdagabban jött ki. És nem érzelmi értelemben…

De vajon hogyan lehet ennek úgy a végére járni, hogy ne sérüljön a gyermek? Nehéz, nagyon nehéz.

Viszont senkinek nincs joga ahhoz, hogy a másikat ki/felhasználja önös célja eléréséért! Mert az is törvényszerű, hogy az Univerzumban nincsenek kiegyenlítetlen számlák!

Üzenem az aranyásóknak: tessék szépen elmenni dolgozni, majd felelősen gyermeket vállalni és egy kapcsolatban/házasságban úgy élni, hogy ne felejtse el senki, honnan jött és mekkora batyuval. És ha esetleg válásra kerül a sor, akkor azt intelligensen tenni, valóban a gyermek érdekeit szem előtt tartva, hiszen ő nem tehet semmiről…Tudomásul kell venni, ha véget ért a közös út a kapcsolatban, akkor legyen is vége. Egy gyermek persze összeköti a szülőket, de ennyi, mindenkinek hagyni kell, hogy élje a saját életét tovább, boldogan. Továbbmenni.

Ugyan kevés cuki volt feleséget ismerek, de azért szerencsére vannak jó példák és intelligens felek is, akiknek inkább a szívük van aranyból… Szóval második feleségek-barátnők, exférjek ne adjátok fel!

 

 

 

(képek: Pinterest)

További rövidebb-hosszabb lélekbonbonokért és érdekességekért látogass el ide: https://www.facebook.com/menthai.hu

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kedves Gyöngyi! Igen, segíthet az elején való tisztázás. De sokszor csak később, esküvő, gyerek, házépítés után bújuk ki a szög a zsákból…

 2. Ohh Károly, sajnálom 🙁 Remélem azért rendeződött a dolog…

 3. Károly Ács says:

  Madarász Beatrix.
  13-ig ok.Aztán talált magának egy másik férjet és már a gyerekek sem voltak érdekesek.Nem kap több családi pótlékot,már mehettek is máshová,csak nehogy otthon maradjanak,mert az pénzbe kerül.

 4. Gyöngyi Beck says:

  Sajnos én is láttam a környezetemben 2 példát is erre. A fiam fél is emiatt. Úgy gondolom,mivel ez manapság egyre természetesebb mód a hölgyek körében,ezért egy kapcsolat elején a férfinak tisztázni kell,mi az amit a hölgy megkap,ha netán véletlenül stb. teherbe esik. Minden pasi magára vessen,ha konfliktuskerülés miatt nem teszi tisztába a helyzetet,mert a hallgatással sokszor tönkreteszi a saját életét a következő 20 évre.

  Másik megjegyzésem,miért k. zák le a férfiak a nőket,hiszen elvárják,hogy udvarlás nélkül az első este az ágyban végződjön.

 5. Zsolt Balogh says:

  Bocs, de ez a kategória nem k… , hanem parazita, nem öl meg, hanem kiszívja a véredet (is). A k… az valamit ad valamiért, de utána nem követelődzik, üzlet nyélbeütve, kész, ennyi volt!

 6. Bálint László Hatfaludy says:

  Volt egy(azóta-már minden szereplő elhunyt) egy szobrászművész ismerősöm, tehetős, gyerekkel(felnőtt és férjezett lány két unoka) aki elvesztette feleségét.Aztán megismerkedett Ágikával. Majd elvette, aztán kis idő múlva elhalálozott, és Ágika vitte egy egyik lakást,a kocsit és a leszármazottak örültek, hogy a balatoni nyaralót nem vitte Ágika.Azután után Ágika hozzáment egy özvegyen maradt zongoraművészhez. hasonló folyamatokkal.Szegény pesti kislányként kezdte és gazdag nőként hunyt el öt férjet elfogyasztva..
  Egyébként pici volt, sokdioptriás szemüveggel, édes meleg hanggal és ráadásul csípőficammal

 7. Blueberry says:

  Bocsanat, de ha egy pasi nem tud kulonbseget tenni egy no es egy k…. kozt, akkor megerdemli.

 8. Igen, persze, kettőn áll a vásár, de van az a helyzet, amikor már nem marad idő a családalapítás előtti ismerkedésre…

 9. Manna Zsilke Rizevia says:

  Igen, sajnos én is láttam és hallottam már magam körül ilyet, nem egyet….
  De azért valjuk be a férfiaknak is van abban részük, hogy így járnak!!!!
  Ha nem külsőségek alapján néznék a csakokat és feküdnének ágyból ágyba, akkor lenne idejük egy nőt jobban megismerni és meglátni igazi érzékeit… vagy észrevenni, hogy a szexen és külsőségeken kívül Semmilyen értéke nincs a hölgyeménynek…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!