menthai

5 jó könyv a szabadság idejére

  Könyvet olvasni? Kinek van ideje arra manapság? Hát én azért néha szakítok…legalább akkor, amikor szabira megyek.   Már gyerekkoromban megszerettették velem a szüleim az olvasást. Rengeteg könyvünk volt, szinte egy egész szobát elfoglaltak. Falták a könyveket a nagyszüleim is, anyai nagymamámnak például nem tudtunk olyan vastag könyvet venni, amit ne olvasott volna ki 2… Tovább »

Gyesen vagyok, pedig nem is szültem

  A nők többségében megvan annak a vágya, hogy gyermeket szüljön és otthon maradjon babázni. Persze van, aki saját elhatározásából másképp dönt. Én az előbbi csoportba tartozom. Sok-sok gyermekkel foglalkoztam eddig hivatásomból adódóan, a picitől a kicsin át a kamaszokig. De az ugye mégis más, mint egy saját…   De mi is jelenik meg először… Tovább »

Nyugdíjas bakancslista avagy szappankészítés 70 felett

  Ha valamilyen oknál fogva segítségre szorulok az oktatásban, Édesanyám szokott lenni a dublőröm.   Minden csoportom hallgatói, akiknek szerencséje volt hozzá, megállapították, hogy amit tanítottam az Erikson-féle fejlődési modell időskori szakaszánál, azt ő példázza a legjobban. Egész pontosan azt, hogyan lehet teljes értékű, aktív, kiteljesedett életet élni nyugdíjas korban. Nem ér véget az élet,… Tovább »

Bezzeg ha a Hufnágel Pistihez mentem volna…

  Egyszer tényleg, egyszer meg majdnem férjhez mentem. Baromira nagy égi védelem alatt állok, mert egyikből sem lett életre szóló történet.     Az első esetben az történt, hogy már az esküvő előtt a következő mondatot kaptam: „Ha nem megy, majd elválunk…” Na, ezt akár készpénznek is vehettem volna. Így az indulás után mire gázt… Tovább »

Márpedig mi akarunk gyereket!-üzenet egy férfitől minden nőnek

  Nem csinálok titkot az életkoromból, bármennyire is nem érzem annyinak és nem is nézek ki annyinak, mint amennyi vagyok. De a kronológiai életkorom szerint mégiscsak 38 az annyi.   Nemrégiben elmentem nődokimhoz a kötelező szűrővizsgálatra. Nagyon bírom a pasit, mert nem tolakodó, nem kezdte rögtön első alkalommal azzal, hogy „Éééés, mikor akar szülni kedves… Tovább »

Biztos úr, fáj a fejem piszkosul!

  A héten koccanásos balesetünk volt az egyik testvéremmel. Ő vezetett. A kettővel előttünk lévő autó valamiért befékezett, az előttünk lévő autó még meg tudott állni, mi pedig a nagy fékezés ellenére belecsúsztunk. Elég tipikus eset…velem is előfordult már.     Kivéve, hogy testvérem kiszállva az autóból rosszul érezte magát. A fékezéstől előre-hátra rándult és… Tovább »

Ezért a sütimért rajong az összes barátom

  Nem vagyok gasztroblogger, és kicsi az esélye, hogy az leszek bármikor is. Viszont alkotni szeretek a konyhában. De mint mindent, ezt is érzelmi alapon teszem. Beleadok apait-anyait, megfűszerezem szeretettel, lelkesedéssel, odaadással, rajongással. És ihlet is kell…Ha nem tudom így tenni, akkor inkább rendelek vagy beülök valahova. Ja, és bonyolult se legyen, mert azt nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!