menthai

Gyesen vagyok, pedig nem is szültem

  A nők többségében megvan annak a vágya, hogy gyermeket szüljön és otthon maradjon babázni. Persze van, aki saját elhatározásából másképp dönt. Én az előbbi csoportba tartozom. Sok-sok gyermekkel foglalkoztam eddig hivatásomból adódóan, a picitől a kicsin át a kamaszokig. De az ugye mégis más, mint egy saját…   De mi is jelenik meg először… Tovább »

Minden, amit tudnod kell az aranyásó nőkről, akik megkeserítik a férfiak életét

  Aranyásók. Én ezt a kifejezést hosszú ideig a régi cowboyos filmekkel hoztam összefüggésbe, ahol a férfiak addig járnak a folyókhoz, patakokhoz szerencsét próbálni, míg nem megtalálják a várva várt aranyrögöt. Kitartóan, sokszor hónapokig (évekig?) éjt nappallá téve dolgoznak az ügyön.     Na de a kifejezésnek van egy másik értelmezése is. A definíció ugyanaz,… Tovább »

Szülni vagy nem szülni -ez itt a kérdés

  Valamelyik nap arra ébredtem, hogy nem vagyok jól. És nem fizikai értelemben. Olyan nyomasztó érzésem volt.   Az elmúlt napok-hetek-hónapok történései Európában, azok tettek nyugtalanná. Feltettem magamnak a kérdést: Vajon tényleg szeretnék gyermeket szülni? Nem tudtam egyértelmű igennel válaszolni… És nem csak azért, mert még nem találtam meg a megfelelő partnert hozzá. Gyereket szülni… Tovább »

Márpedig mi akarunk gyereket!-üzenet egy férfitől minden nőnek

  Nem csinálok titkot az életkoromból, bármennyire is nem érzem annyinak és nem is nézek ki annyinak, mint amennyi vagyok. De a kronológiai életkorom szerint mégiscsak 38 az annyi.   Nemrégiben elmentem nődokimhoz a kötelező szűrővizsgálatra. Nagyon bírom a pasit, mert nem tolakodó, nem kezdte rögtön első alkalommal azzal, hogy „Éééés, mikor akar szülni kedves… Tovább »

Wc-para, avagy lélekromboló pedagógusok a közoktatásban

  Pedagógiai pályafutásom és felnőttképzésben való oktatásom során egyre több rémhírt hallok. És nem a gyerekekről… Azt már megszoktuk, hogy felnőttek panaszkodnak, hogy a mai gyerekek ilyenek meg olyanok. Igen, sok minden megváltozott az utóbbi évtizedekben. A technika fejlődésével az életünk is felgyorsult. És ezzel lépést kell tartanunk, ha tetszik, ha nem.   Viszont vannak… Tovább »

13 béna, lerázós és lélekromboló mondat, amit inkább ne használj

  Te gondoltál már arra, hogy egyes mondatoknak milyen hatása lehet arra, akinek épp mondod? Néha megütik a fülemet olyanok, amik nem csak a fülemnek, hanem a szívemnek is fájnak…És sokszor az épp a legnagyobb tanulási fázisban lévő csemetéknek hangzanak el, akik tágra nyitott szemekkel igyekeznek felfedezni minden szinten a világot. Bénák, lerázósak és lélekrombolók,… Tovább »

Menthai és mentál…

A minap összefutottam egy gimnáziumi osztálytársammal. Körülbelül az öt éves érettségi találkozó óta (ami nem tegnap volt) nem láttuk egymást. Nagyon megörültünk egymásnak, hiszen jóban voltunk a gimis évek alatt, csak az élet másfelé sodort minket. Miután konstatáltuk, hogy rajtunk nem fog az idő vasfoga, érdeklődött, mivel foglalkozom mostanában. Látta a facebook-on, hogy lelkesen osztok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!