menthai

Mennyire vagy képben a kommunikáció illemtanával? Teszteld le magad!

  Mikor megtudtam, hogy a felnőtt hallgatóimnak kommunikáció és viselkedéskultúra is szerepel mostantól az oktatandó dolgok listáján, segítséget kértem egy szakember barátnőmtől. Dr. Bittó Renáta protokoll-és viselkedéskultúra szakértő, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének kommunikáció és pr tevékenységért felelős alelnöke segített a tananyag erre vonatkozó részének kidolgozásában.  Amikor beleolvastam az általa küldött anyagba, jó pár dologra… Tovább »

Tartós is meg boldog is egyszerre?

  Tegnap este ismét fantasztikus előadáson vehettem részt. Két részből állt, két számomra nagyra becsült szakember osztotta meg tudását a közönséggel, önismeret, elfogadás, párkapcsolat, boldogság témakörében.   Az egyikőjük Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta, aki a szomatodráma atyja. A másik előadó pedig a csodálatos Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta (és még sorolhatnám…). Mindkettőjüktől olyan… Tovább »

Posztoljam ki, hogy szerencsétlen vagyok?

    A klienseim közül többen úgy érkeznek hozzám, hogy ezt mondják: „Mindenkinek az ismerőseim közül olyan jó az élete, boldogok, családjuk van, látom őket a *** -on (nagy közösségi portál). Nekik minden sikerül, nekem meg semmi… csak én lehetek ilyen ilyen szerencsétlen…”   Valóban az vagy? Vagy csak esetleg nem látod a fától az… Tovább »

Félreértések vígjátéka

    Eddig is voltak tapasztalataim arról, mennyire más a női és a férfi kommunikáció és gondolkodás. De most eljutottam oda, hogy csokorba szedtem párat. Megkérdeztem néhány lányt is a környezetemben és ugyanez volt a véleményük. Csak hogy nehogy azt gondoljátok, totál szubjektív a dolog… 🙂   Egy férfi barátomnak mondtam a héten, hogy nem… Tovább »

13 béna, lerázós és lélekromboló mondat, amit inkább ne használj

  Te gondoltál már arra, hogy egyes mondatoknak milyen hatása lehet arra, akinek épp mondod? Néha megütik a fülemet olyanok, amik nem csak a fülemnek, hanem a szívemnek is fájnak…És sokszor az épp a legnagyobb tanulási fázisban lévő csemetéknek hangzanak el, akik tágra nyitott szemekkel igyekeznek felfedezni minden szinten a világot. Bénák, lerázósak és lélekrombolók,… Tovább »

Közlöm Veled, hogy…

  Nem érti, amit mondok…Vagy talán süket? Annyiszor elmondtam neki, és semmi. Hiába szólok neki, hiába szólok rá, hiába mondom el neki, hogy mit és hogyan csináljon.     Az a rossz hírem, hogy  ilyen esetben valószínűleg a Te készüléked nem működik jól… A kommunikációban ugye van egy adó és egy vevő. De egyáltalán nem… Tovább »

Szakíts ha mersz, ha bírsz, ha tudsz!

  Egy pláza kellemes kávézójában tartottunk megbeszélést munkatársnőmmel. A hely kimondottan alkalmas akár egy gyors kávéra vagy baráti találkozókra, akár munkamegbeszélésekre. Viszonylag sok időt töltöttünk ott, így volt alkalmunk szemrevételezni a körülöttünk megfordulókat. Mivel mindketten emberekkel foglalkozunk, így némileg szakmai szemmel néztünk körbe. Így tűnt fel neki is és nekem is ugyanaz a két pár…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!