menthai

7+1 film, ami megváltoztathatja az életedet

  Onnan lehet tudni, hogy valami jó film-e, hogy akárhányszor meg tudod nézni anélkül, hogy megunnád. És még attól is, hogy van mondanivalója.   Rendszeresen ajánlunk hallgatóimmal filmeket egymásnak. Örülök, ha újabb jó mozit tudok nézni, illetve annak, ha mások is látják azokat a filmeket, amelyek gyakorlatilag megváltoztatták az életemet. Vagy éppen segítettek egy kritikus… Tovább »

„Ne idegesítsétek fel a Katinkát, mert nagyon gyorsan fog úszni!”

  Hosszú Katinka. Ő az, aki fel meri emelni a szavát és kiáll az úszókért, de közben pedig szerény és szégyenlős.   Ez utóbbit én sem gondoltam volna egészen addig, amíg nem találkoztam vele személyesen. A sajtóból látott-hallott és az internetes fórumokon olvasott információkból nem ezt gondoltam volna róla első körben. Sejtettem, hogy más lesz… Tovább »

Motiváció a gardróbból, hogy jobban érezd magad a bőrödben

  Szeretem motiválni, inspirálni az embereket. Ez mentálhigiénés szakemberként amolyan szakmai ártalom-féle is.   De amerre járok-kelek, mindenütt igyekszem arra ösztönözni mindenkit, hogy ki tudjon teljesedni az életében. Még ha nehéz is, vegyen erőt magán –és a helyzeten- és megoldva a problémát, előre nézzen. Ha pedig épp a sűrűjében van, akkor –akár tőlem- segítséget kérve… Tovább »

Motivációs, felpörgető zenei toplista a mindennapokra

  Nincs kedved semmihez? Legszívesebben ki sem mozdulnál otthonról? Nehezen állsz neki a napi dolgoknak? Esetleg még az időjárás is szomorkás?   Velem is elő szokott fordulni mindez. De van rá gyógyír, mégpedig pár ütős zene, ami engem mindig feldob. Felpörög tőle a pulzusom, táncra perdülök, átjár a “legszívesebben átölelném  világot” -érzés és még a… Tovább »

Ez egy “Rólam mondták” írás

  Foglalkoztatott már egy ideje, hogy írok egy ilyen bejegyzést. Azért, mert sokan személyesen (még) nem ismernek az olvasóim közül.   Mentálhigiénés szakember-pedagógus-szociálpedagógus vagyok. Ezen kívül pedig a test és lélek harmóniájának, stressz-mentesítésének, jólétének érdekében különböző masszázsokkal is kiegészítettem segítő tevékenységemet: lávaköves, tradicionális thai, valamint különböző wellness-masszázsok (csokoládés, mézes, kókuszos, gyümölcsös, fahéjas, algás, iszapos). Ez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!