menthai

Egy kölyökkutya hónapja képekben és videókban

    Graffitit egy hónapja fogadtuk örökbe a Budaörsi Állatmenhelyről. Ennek történetét is megírtam, amit itt tudsz elolvasni, katt. ide >>>   Az első hónap eseményeit osztom meg most veletek, kedves olvasók. Nem hazudok, nem mindig felhőtlen az élet egy kis kölyökkel, viszont annál mókásabb!   Például, amikor szétrág valamit és utána így néz a kis… Tovább »

Gyesen vagyok, pedig nem is szültem

  A nők többségében megvan annak a vágya, hogy gyermeket szüljön és otthon maradjon babázni. Persze van, aki saját elhatározásából másképp dönt. Én az előbbi csoportba tartozom. Sok-sok gyermekkel foglalkoztam eddig hivatásomból adódóan, a picitől a kicsin át a kamaszokig. De az ugye mégis más, mint egy saját…   De mi is jelenik meg először… Tovább »

Létezik férfi és nő között barátság? Vagy ez csak városi legenda…

  Tegnap este hazafelé menet leállt az autóm. Nem örültem neki, mert ki örül az ilyesminek?!   Átfutott az agyamon több lehetséges variáció, hogy most mit tegyek. Hívhatom az autómentőt, mert a bankkártyámhoz tartozik ilyen ingyenes szolgáltatás vagy riasztom a legjobb barátomat, akivel az eset előtt épp negyed órával búcsúztunk el egymástól. Az utóbbit választottam… Tovább »

Wc-para, avagy lélekromboló pedagógusok a közoktatásban

  Pedagógiai pályafutásom és felnőttképzésben való oktatásom során egyre több rémhírt hallok. És nem a gyerekekről… Azt már megszoktuk, hogy felnőttek panaszkodnak, hogy a mai gyerekek ilyenek meg olyanok. Igen, sok minden megváltozott az utóbbi évtizedekben. A technika fejlődésével az életünk is felgyorsult. És ezzel lépést kell tartanunk, ha tetszik, ha nem.   Viszont vannak… Tovább »

Így segíthetsz te is leérettségizni autista fiataloknak

  Mindannyiunk környezetében élnek különleges gyerekek. Valaki azért, mert kiemelkedően tehetséges, valaki pedig azért, mert több figyelmet igényel a tanulás vagy a beilleszkedés területén. Például diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás, autista, figyelemzavaros, gyengén halló vagy látó, stb.   Ha a szakértői bizottság megállapítja, hogy a gyermek kiemelt figyelmet igényel (SNI, BTMN, különleges bánásmódot igénylő vagy kiemelkedően tehetséges… Tovább »

Ezért a sütimért rajong az összes barátom

  Nem vagyok gasztroblogger, és kicsi az esélye, hogy az leszek bármikor is. Viszont alkotni szeretek a konyhában. De mint mindent, ezt is érzelmi alapon teszem. Beleadok apait-anyait, megfűszerezem szeretettel, lelkesedéssel, odaadással, rajongással. És ihlet is kell…Ha nem tudom így tenni, akkor inkább rendelek vagy beülök valahova. Ja, és bonyolult se legyen, mert azt nem… Tovább »

Tehetetlenség és bizonytalanság…vagy beleőrülök, vagy nem

  Kevés dolog van, amin nehezen teszem túl magam.  Ezek közé tartozik a tehetetlenség és a bizonytalanság. Ezt a kettőt sosem tudtam sem kezelni, sem elviselni. Most pedig ismét kaptam mindkettőből, ráadásul dupla adaggal. Pedig egyszer sem álltam sorba érte.   Mindig fáj, ha nem tudok valakinek segíteni. De ha az illető(k) történetesen nagyon közel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!