Szóval van pár nagy kedvencem, amit bármikor elkészítek. Ilyen ez a süti is, amit már a családom és a barátaim is kóstoltak. Utóbbiak miután először vittem a társaságba, külön kérték, hogy legközelebb is ezzel érkezzek. A pasiknak pedig külön bejött…úgy falták, hogy öröm volt nézni 🙂 . Seperc alatt elfogyott…A csajok persze a receptet kérték, hogy AZONNAL adjam oda 🙂 . Megkapták, ahogy most Ti is. És miután otthon ők is elkészítették, arról számoltak be, hogy “nem lehet neki ellenállni”, “már alig van belőle”, stb.
Bori levendulás sütije:
1 bögre cukor (klasszikus bögre)
100 g vaj vagy margarin
szárított levendulavirág (~3-4 teáskanálnyi, de ki kell tapasztalni, hogy ne legyen szappanízű)
2 db tojás (az egyiket én banánnal szoktam helyettesíteni, még jobb íze lesz)
reszelt citromhéj
150 g natúr joghurt (vagy tejföl)
1,25 bögre finomliszt
0,25 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
csokidarabok (lehet még mazsola, mogyoró, dió, mandula is, vagy-vagy alapon)
Egy nagy tálban a cukrot a vajjal keverd habosra. Tedd bele egyenként a tojásokat, a citromhéjat és az összemorzsolt levendulát. Majd keverd bele a joghurtot, és az előzőleg sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet és a darabolt csokit.
Lisztezz és kenj ki egy sütőformát ( őzgerinc, koszorú- vagy kuglóf). Oszlasd el benne a masszát, majd előmelegített sütőben süsd kb. 60 percig, tűpróbáig.
Ha kihűlt, díszítheted cukor-vagy csokimázzal és levendulavirággal.
Az enyéimen van még mit javítani, de azért megmutatom Őket cukor- és csokimázzal is (több fotót nem tudtam készíteni, mert olyan gyorsan elfogyott…):
És ha még szeretnél rövidebb-hosszabb lélekbonbonokat kapni: https://www.facebook.com/menthai.hu
További rövidebb-hosszabb lélekbonbonokért és érdekességekért látogass el ide: https://www.facebook.com/menthai.hu